Anteplanilla panostettu 30 vuotta mekaniikkasuunnitteluun: ”Strategiamme on osoittautunut oikeaksi”

Sami Kivioja ja Heikki Siukkola kättelevät
Co-Engineering ja Anteplan yhdistyvät
19 lokakuun, 2022
Alihankintamessut 2023
18 syyskuun, 2023

Heikki Siukkola on toiminut Anteplanin johdossa lähes 30 vuotta. Työuransa insinööritoimistossa vuonna 1986 aloittanut Siukkola perusti Anteplanin vuonna 1995 vastatakseen ulkoistetun suunnitteluosaamisen kohonneeseen kysyntään. Nykyään Anteplanilla on kuusi toimipistettä ja se työllistää yli 40 henkilöä. Kasvu on tehty vuosien mittaan vakaasti ja harkiten.

”Tärkeä osa kasvustrategiaamme on ollut se, että olemme keskittyneet mekaniikkasuunnitteluun. Emme ole lähteneet rönsyilemään muualle, vaan hioneet ammattitaitoamme yhdellä toimialalla ja panostaneet siihen täysillä. Yksi yrityksemme vahvuuksista onkin vahva toimialatuntemus. Strategiamme on siis osoittautunut oikeaksi.”

Siukkola mainitsee henkilöstön tärkeäksi tekijäksi yrityksen menestyksessä. Siukkola itse on panostanut uransa aikana henkilöstöjohtamistaitoihinsa ja henkilöstöstä huolehtimiseen. Anteplanilla työsuhteet ovat tunnetusti pitkiä.

”Meillä on todella pitkään viihtynyttä henkilöstöä, suorastaan ystäviä, jotka ovat kasvaneet talon sisällä erilaisiin rooleihin. Olen siitä hyvin ylpeä ja iloinen. Pyrin olemaan johtajana tarkka, oikeudenmukainen ja rehellinen.”

30-vuotisen yritystoiminnan luotsaaminen ei aina ole ollut yksinkertaista, mutta laaja asiakaskunta ja isojen asiakkaiden kanssa saavutettu luottamus ovat turvanneet toimintaa haastavina hetkinä. Eteenpäin puskemiseen vaaditaan myös yrittäjältä aitoa intoa ja paloa.

”Ratkaisevan tärkeässä asemassa ovat kuitenkin luottohenkilöt ja tukiverkko ympärillä. Kukaan ei voi yksin viedä yritystä eteenpäin.”

Yhdistyminen Co-Engineeringin kanssa kasvattaa vastaanottokykyä, osaamista ja resursseja

Anteplanin tulevaisuuden kannalta tärkeä strateginen askel on yhdistyminen Co-Engineeringin kanssa. Siukkolan mukaan yhdistymisen takana ovat asiakkaiden tarpeet: asiakkaat toivovat insinööritoimistoilta entistä enemmän kokonaisuuksien hallintaa ja vastuuta. Siukkola kokee, että Anteplan on jo kasvanut mekaniikkapuolella hyvin merkittäväksi tekijäksi. Co-Engineeringin kanssa fuusioitumisen myötä repertuaariin tulee muun muassa sähköautomaatio.

”Asiakkaat kysyvät toimittajilta kyvykkyyttä ja laajaa osaamispintaa. Meidän tulee kasvattaa vastaanottokykyämme ja varmistaa, että meillä on tarpeeksi osaamista ja resursseja vaadittuihin tehtäviin. Yhdistyminen Co-Engineeringin kanssa vastaa tähän tarpeeseen.”

Myös yritysten yhtenevä arvopohja on myötävaikuttanut fuusioitumiseen. Siukkola nostaa esiin etenkin luottamuksen, jota molemmat yritykset ovat onnistuneet rakentamaan niin asiakkaisiin kuin henkilöstöönsäkin.

”Luottamus ei synny pelkistä puheista, vaan teoista. Asiakkaan on pystyttävä luottamaan siihen, että me toimitamme, mitä on luvattu. Yhtä tärkeää on se, että henkilöstö voi luottaa johtoon, ja toisin päin. Siihen kaikki lopulta kiteytyy.”

Siukkolan mukaan yritysten yhteinen tulevaisuus näyttää lupaavalta.

”Voi sanoa, että kyllä tässä saadaan yhdessä rakennettua Suomen ja Pohjoismaiden laajuudella todella merkittävä toimija.”

Katso juttu Co-Engineeringin sivuilta.